2012 m. rugsėjo 13 d., ketvirtadienis

Colleen McCullough "Erškėčių paukščiai"

Devintoji knygų iššūkio knyga.

Knyga, kurią neabejotinai pasiimčiau į negyvenamąją salą. Įspūdis labai geras, malonumas skaityti - neišpasakytas. Net stebiuosi, kaip aš anksčiau jos neperskaičiau... Tokia gera knyga... Bet kokiu atveju šią knygą rekomenduoju viesiems ir visoms, nes manau per gyvenimą šią knygą tikrai reikia perskaityti.
Šioje knygoje nagrinėjami ne tik santykių verpetai, bendravimai, bet ir aprašomas nuostabus Australijos grožis. Buvo gaila užversti paskutinį šios knygos puslapį..

Anotacija:

Knygos autorės, turbūt žymiausios australės, tėvynėje laikomos nacionaline vertybe, vardas visame pasaulyje siejamas su puikiai perkamomis ir labai kokybiškos prozos knygomis, visų pirma su dabar jau klasika laikomais ,,Erškėčių paukščiais". Egzotiškame Australijos fone pasakojamas trijų šeimos kartų epas, kurio centre - draudžiama jaunos merginos ir katalikų kunigo meilė. Romanas tapo tarptautiniu bestseleriu, buvo išverstas į daugiau nei 20 kalbų, pagal jį sukurtas nepaprastai populiarus, dabar jau televizijos klasika tapęs serialas ir miuziklas. Beveik prieš tris dešimtmečius pasirodęs romanas iki šiol žavi skaitytojus, susilaukia vis naujų leidimų visame pasaulyje.

Įvertinimas: 10/10

Kaina: mamos biblioteka

Leidimo metai: 1986

Puslapių skaičius: 517p.


2 komentarai:

  1. ...as ja perskaičiau - 7-oj klasesj :D reikejo matyti mano mamos reakcija, kai pamate ka baigiu perskaityt :D juk tuo metu - ji buvo vos ne erotikos lygio :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bet svarbiausia, kad knyga turi kuo praturtinti asmenybę, siūlyčiau dar kartą paskaityti, nes su metais keičiasi mūsų brandumas ir požiūriai :) Ačiū už komentarą :)

    AtsakytiPanaikinti