2016 m. sausio 8 d., penktadienis

Gruodžio popieriniai skaitiniai 2015

Sveiki, mielieji, atskubu su savo mėgstamu popierinių skaitinių įrašu, nešdama skaitymo virusą į Jūsų kompiuterių ekranus :)

Žurnalai



"Moters savaitgalis" specialusis leidinys nr.3 "Švenčių belaukiant", 1,59eur, 48psl.

Numeris skirtas Kūčių ir Šv.Kalėdų šventėms. Gausus receptų, rankdarbių bei savo rankomis padarytų darbelių, namų dekoravimo bei puošimo idėjomis. Tokius žurnalus mėgstu, nes juos skaityti, vartyti, semtis idėjų galima ir po kelių metų.


"Raktas" Nr. 26 (83) Tema: "Sėkmės energija", 34psl. 0,80-1eur (nuo Naujųjų metų nauja kaina)

Kaip visada žurnale nagrinėjamos gilesnės temos, o  šiame numeryje gvildenama tikėjimo, pasitikėjimo savimi, Kalėdų papročių, Kalėdų senelio reikšmės. Taip pat numeryje yra Beatos Nicholson interviu, kuris yra begalo šiltas, o žurnalo gale galite rasti ir jos receptų. Baletas suaugusiems, norų galvojimas per jaunatį ir atsrologijos puslapiai taip pat įdomios temos žurnale. Beje, nuo Naujųjų metų žurnalo kaina nuo 0,80eur didėja iki 1eur.

"Beatos virtuvė", Žiema, 1,90eur, 130psl.

Tampa mana tradicija kas sezoną skaityti naujausią Beatos žurnalą, gauti įkvėpimo bei naujų, gerų idėjų. Šis numeris dvelkia Kalėdomis ir švenčių nuojauta. Gausybė receptų, interviu, idėjų Kūčių ir Kalėdų stalui. Neskaitęs nesupras šio žurnalo aukštinimo, o man tai vienas kokybiškiausių, jaukiausių sezoninių žurnalų.


VMG "Verdu ir kepu", Žiema, Nr. 1, 1,29eur, 98psl.

Naujas, kokybiškas ir originalus žurnalas lietuviškų žurnalų padangėje. Visos pasirodančios naujovės mane visada masina ir bent su pirmu numeriu (moteriškų, kulinarinių žurnalų) noriu susipažinti. Įspūdį man paliko, tik, kad kaina šventinė 1,29eur, tad reiškia, kad kitas numeris bus brangesnis. Tikėkimės ne per daug, nes žurnalo kai kurių temų idėja mane prikaustė. O būtent šneku apie 16-17psl., kur skyrelyje "Valgyk ir lieknėk" nagrnėjama kalorijų tema bei pateikiamas taisyklingo ir nesubalansuoto valgiaraščio pavyzdys. Ir pirmas bei vienintelis dalykas, kuris nepatiko, tai rašybos klaida redaktorės skiltyje. Juk tai žurnalo pirmas perskaitytas tekstas, ir mane, lietuviškosios kalbos grožio mylėtoją, kiek nuvylė. Tas "šipsokymės", ir dar paryškintomis raidėmis, pagadina gero žurnalo vardą. Bet pats turinys gausus išties oroginalių ir netikėtų receptų, stalo puošybos idėjų. Pliusas už originalumą, bet jei vėl bus beraštiškų klaidų, , tai ir skaityt nebenorėsiu...


"Happy 365", Žiema, 2eur, 164psl.

Šis žurnalas kas sezoną renka mano pagyrimus dėl įdomių temų, optimizmo ieškojimo, gyvenimo gražesnės pusės įžvelgimo. Manau reta, kuri neskaitė bent vieno žurnalo numerio. Jei ir neskaitėtė, privalote perskaityti, bent truputį. O ir skaitymo pakanka gan ilgam, nes žurnalas storas, straipsniai ilgi, skatinantys susimąstyti. Gyvenimiškas ir neveltui populiarėjantis. Šį kartą turinio neaprašinėsiu, nes manau, kad pas Jus šis numeris jau ir perskaitytas :)

Berašant šią skiltį, man iškilo klausimas, gal norėtumėte, kad nufotografuočiau perskaitytų žurnalų turinį? Paminėkite savo nuomonę komentaruose.

Ir taip pat noriu pasidalinti savo pastebėjimu, kad itin sparčiai populiarėja būtent ketvirtiniai arba sezoniniai žurnalai, jų kaina didesnė, jie storesni, tad ir informacijos daugiau. O kaip Jūs? Ar mieliau renkatės ketvirtinius, mėnesio ar savaitinius žurnalus? Palikite savo nuomones komentaruose, nekantrauju juos perskaityti :)

Knygos

Daniel Defoe "Laimingoji kurtizanė". Aprašymas čia.


Jeronimas Laucius "Jei tau sunku". Aprašymas čia.


*Tai ne reklaminis ar rėmėjų įrašas. Viskas įsigyta mano pačios. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą