2016 m. gegužės 13 d., penktadienis

Keliaukime kartu | Krekenavos regioninis parkas


Sveiki , mielieji. Į savo tinklaraštį įtraukiu naują skiltį apie savo aplankytas vietas Lietuvoje ir užsienyje, su kuriomis noriu supažindinti ir Jus. Mėgstu keliauti, ypač pažinti savo kraštą, tėvynę. Gražias vietas mes turime Lietuvoje, kartais tik reikia išsukti iš kelio, įvažiuoti į kitus kelius ir galima atrasti tiek daug gražių vietų pradedant piliakalniais ir panoramomis, baigiant lankytinais objektais.

Šį kartą mūsų trumpa kelionė vingiavo Krekenavos regioninio parko keliais. Ne viską spėjome pamatyti ir apžiūrėti dėl laiko stokos, tad antrą kartą tikrai dar keliausime šiuo keliu.

P.S. Paspaudus ant nuotraukos, ji padidės ir galėsite aiškiau matyti.


Pirmas objektas - Bakainių piliakalnis. Itin dosnius vaizdus atskleidžiantis piliakalnis su žemumoje plaukiančiu upeliu, aplink piliakalnį išsidėsčiusiomis laužų degimo vietomis, kurios duoda nejaukumą, nes jų daug ir visos aplink piliakalnį. Yra ir poilsio zona su suoliukais ir stalu, šiukšlių dėžė.
Piliakalnis gan stačiais šlaitais, smagu kad įrengti laiptai, tačiau iki upeliuko nulipti pavojinga, pernelyg statu.




Truputis vaizdų nuo piliakalnio:

















Krekenavos apžvalgos bokštas, 30 metrų aukščio, atskleidžia apylinkių grožį. Man baisiausia lipti į bokštą ir po to nulipti, metaliniai laiptai su tarpais pasitikėjimo neteikia, tad man įlipimas į tokius bokštus baisus :)













Pojūčių takas - įvairių pojučių 500 metrų takas, kur galima pavaikščioti basomis, pasisupti sūpynėse, pasimasažuoti į trijų skirtingų medžių volelius, paklausyti gamtos garsų, pasimėgauti gamta ir atsipalaiduoti :)




Nors ir nuotraukų ne itin daug, bet pojūčių parkas tikrai patiko ir originalus pasivaikščiojimas pats tas šeimoms.

Kelionės laikas buvo ribotas ir aplankėme nedaug, tačiau tikrai yra ir daugiau įdomių objektų šiame regione.


Linkiu gražių keliavimo įspūdžių , ir komentaruose pasidalinkite savo šios vasaros maršutais :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą