2016 m. birželio 30 d., ketvirtadienis

Birželio pabaigtukai / empties 2016

Sveiki, brangieji :) Nors sunaudotų produktų maišelis nėra toks kupinas kaip buvo praėjusiais mėnesiais, tačiau vistiek noriu pasidalinti tuo, ką sunaudojau gan karštą ir Jonines be lietaus palikusį mėnesį :) 
Pradėkime.


"Bella" kosmetinės vatos pagalvėlės, 80vnt, apie 1eur - truputį mažesnės bei plonesnės už mano pamėgtus "Cleanic" vatos diskelius. Šios nebuvo patogios perskiriant pusiau.
Rūšiavimas - plastikas, LDPE, be raištelių.

"Altermed Panthenol Forte" rankų kremas, 100ml, apie 5eur, parduodamas vaistinėse - jau antra sunaudota pakuotė, tai vienas mėgiamiausių rankų kremų, nes puikiai drėkina, ir rankų sudrėkinimo pojūtis išlieka iki vakaro, pagerina rankų odos būklę net jei jos stipriai išsausėję, suskeldėję.
Rūšiavimas - plastikas.

"Sebamed Clear Face" drėkinamoji želė veidui, 50ml, kaina apie 11eur - puikus produktas nuo spuogų, subalansuojantis odos pH, rekomenduoju visiems, kas turi problemų su spuogeliais. Šis produktas jau yra aprašytas mano tinklaraštyje, kviečiu susipažinti išsamiau. 
Rūšiavimas - plastikas.


"Palmolive Damask Rose and Musk" dušo želės sudėtis

"Palmolive Damask Rose and Musk" dušo želė, 250ml, apie 2 eur - ištisai vien šią dušo želė naudoti nepatarčiau, nes gan smarkiai sausina odą po ilgesnio naudojimo. Tai vienas didžiausių minusų, Pliusas - labai malonus kvapas, tačiau ant kūno ilgai neišsilaiko, Dušo želė darė savo darbą, prausė, tik užsiėmė nepageidaujamu džiovinimu. Antrą kartą nepirksiu.
Rūšiavimas - plastikas, PET.

"Rasa 2in1" kreminė drėkinamoji dušo bei skutimosi želė, 300ml, kaina iki 3eur - taip pat nerekomenduočiau jautriai, į išsausėjimą linkusiai odai, nes kaip ir "Palmolive", ši dušo želė taip pat ima labai sausinti odą ilgiau panaudojus. aišku tas sausintojas žinomas ir tai yra SLS produkto sudėtyje. Išsamesnis įrašas apie šį produkta yra tinklaraštyje.
Rūšiavimas - plastikas, HDPE.

"Bioderma Atoderm" intensyviai maitinantis dušo aliejus, 200ml, kaina apie 9eur - jei man reikėtų išsirinkti vieną vienintelę kūno prausimo priemonę, ja būtų "Bioderma" dušo aliejus. Tai tikrai vertas dėmesio bei saugantis sausėjančią odą produktas. Patogi pakuotė, malonus priemonės kvapas, ir minusiukas, kad kaina gan didoka, lyginant su kitomis kūno prausimosi priemonėmis, tačiau ir efektas daug geresnis. Tinklaraštyje galite rasti išsamią apžvalgą.
Rūšiavimas - plastikas.

"Green Feel" dušo želė su agurkų ir alavijų ekstraktais, 50ml, apie 1,29eur, didesnio kiekio 250ml kaina iki 2eur, produktas gautas testavimui - didelio odos sausėjimo pastebėti nespėjau, nors sudėtyje yra SLS. Tačiau sudėtyje yra naudingų odai ekstraktų, nėra parabenų, malonus, gaivus kvapas. Manau iš pigesnių dušo želių rinkčiausi būtent šio gamintojo produktus, dėl sudėtyje esančių naudingų odai augalų ekstraktų bei neerzinančio poveikio odai. Išsami apžvalga apie "Green Feel" gamintojo priemonėe yra  mano tinklaraštyje.
Rūšiavimas - plastikas, LDPE.


"Compeed" vidutiniai pūslių pleistrai, 5vnt - 4,2x6,8cm dydžio, kaina tarp 5-6eur - nepatiko įpakavimas, pakuotė atsidaro tikrai nelengvai, tvirtas plastikas gali ir ilgesnius nagus nulaužti. Tad tikrai minusas dizaineriams už tokį pakuotės sumanymą.
Su pačiais pleistrais nori-nenori teko susipažinti, kai nauji bateliai "uždirbo" pūslių rinkinį ant kulno - dažniausiai nukenčiančios vietos. Tad pleistras tikrai saugojo žaizdeles nuo drėgmės, dulkių, tvirtai laikėsi bei kas svarbiausia - nekrito į akis, atrodė estetiškai, nes beveik identiškai atitinka odos spalvą. Dar ką pastebėjau, kad nuėmė skausmą. Tad su šiuo pastebėjimu ėmiau ieškoti kokia pleistrų sudėtis, tačiau jos neradau. Aš, kaip vartotoja, norėčiau būti informuota apie pleistre galbūt esančius nuskausminamus ar dezinfekuojančius vaistus. Maždaug po trijų parų pleistras "pasiprašė" būti nuimamas - smarkiai atsilaupė ir nebeatliko savo apsauginės funkcijos. Žaizdelėse stebuklo nemačiau, tad užklijavau paprastą pleistrą kol nustos šlapiuoti ir paskui kulniuką laikiau be pleistro - visgi geriausias gijimas yra tada, kai odos nedusina jokie pleistrai. Pleistrai - išeitis žaizdeles apsaugoti nuo galimos taršos.
Kitam kartui naudojau šventei į naujus batelius, užklijavau ant abiejų kulnų apsidraudimui, kad nenutrintų. Bateliai nenutrynė, tačiau pleistriukų krašteliai sugebėjo prisiklijuoti prie batelių vidaus ir nusiaunant batelius pleistrai pasideformavo, tapo nebetinkami naudoti ir teko nuplėšti.
Pleistrus sunaudojau tikrai greitai, didelis minusas - didelė kaina. Ekstra atvejams tikrai tinkama priemonė.
Ar pirkčiau antrą kartą? Manau taip (bet geriau neprireiktų), nes pleistras gan didelis ir gali uždengti didesnį pažeistos odos plotą, atrodo estetiškai. Bet visgi aš už žaizdelių gijimą natūraliu būdu :)
Rūšiavimas - plastikas, kartonas.



Ankstesni pabaigtukų įrašai:
Kovo - balandžio pabaigtukai / empties 2016 ;
Vasario pabaigtukai/empties 2016 .

*Tai nėra reklaminis ar platintojų dovanų įrašas. Viskas įsigyta mano pačios ir tai yra mano asmeninė nuomonė. Ar Jums tiks ir patiks taip kaip man, negarantuoju.

P.S. Nepamirškite rūšiuoti pakuočių. Darykime gamtai ir sau gera. Išsamesnę informaciją, kokios pakuotės tinkamos rūšiavimui, rasite čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą