2017 m. vasario 13 d., pirmadienis

Skaityta | Andrė Eivaitė "Valstybės tarnautojos dienoraštis"


Mano nuomonė:

Jei man reiktų pasirinkti vienos kategorijos knygas, aš rinkčiausi tik dienoraščio tipo knygas. Nuo pat mažumės nuėjusi į biblioteką darbuotojų prašydavau knygų dienoraščio forma. Kai kurias knygas esu skaičiusi net du ar daugiau kartų. Ši mano skaityta knyga tobulai atitinka mano norimą knygų kategoriją ir skaičiau su pasimėgavimu. Tuo labiau, kad ir pati esu dalyvavusi valstybės tarnybos konkursuose ir mačiusi, kaip vykdomos atrankos.

Knyga tikrai nėra nuobodi, joje yra meilės linija, įpinta intrigų, ypač, kai pačią heroję užvaldo karjeros siekiai, net ir juokas imdavo beskaitant jos atsitikimus. O dar kur „brolis“, kurio net nebūna darbo vietoje. 

Manau šioje knygoje autorė įdėjo savo darbinės patirties, stereotipų, pastebėjimų ir fantazijos, kas knygą padarė įdomią, linksmą ir greitai suskaitomą. Džiaugiuosi ją skaičiusi per atostogas, nes knyga nereikalavo didelio susikaupimo, dėmesio, su malonumu norėjosi skaityti. Laukčiau ir tęsinio.. Rekomenduoju šią lietuvių autorės knygą kiekvienam, kuris dirba ar tik bando įsidarbinti valstybės tarnyboje :)

Kaina: el.knyga, 2016 m., 263 psl.

Įvertinimas: 10/10.

Anotacija:

Andrė Eivaitė, skaitytojams jau pažįstama iš knygų „Naktis prekybos centre“ ir „Kontora“, gyvena ir kuria Vilniuje. Autorė ne tik rašo, bet ir dirba valstybinėje įstaigoje, tad puikiai pažįsta biurokratijos džiungles bei kovų dėl išlikimo jose taisykles. „Valstybės tarnautojos dienoraštis“ kaip tik apie tai.

Sveiki atvykę į valstybinę įstaigą!
Vietą, kurioje draugai ir priešai greitai keičiasi vaidmenimis.
Vietą, kur motyvacija, iniciatyva ir saviraiška yra tik punktai, išvardyti CV.
Vietą, kur subordinacija ir vidaus tvarkos taisyklės yra svarbesnės už bet kokias gyvenimiškas aplinkybes.
Vietą, kurioje brūkšnelio ilgis yra mėnesio svarstymų, konsultacijų, susirašinėjimų ir posėdžių tema.
Vietą, kurioje amžiams sustingsta renovacija.
Vietą, kuri gali būti labai romantiška, nes meilė aplanko ir valstybės tarnautojus…

„Valstybės tarnautojos dienoraštis“ – įtraukiantis nuotaikingas pasakojimas apie pirmuosius karjeristės Gabrielės darbo metus. Per juos ji ne tik sparčiai kyla karjeros laiptais, išradingai apeidama visas kliūtis, bet ir išmoksta ne vieną gyvenimo pamoką.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą